Honlap

TÁJÉKOZTATÁS AZ EGYES SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSOKRÓL

Tájékoztatjuk a tisztelt tatai lakosokat, hogy a veszélyhelyzet során teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet során elrendelt működési rendjéről szóló 88/2020. (IV.5.) Korm. rendelet szerint a veszélyhelyzet alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama, valamint a hátrányos helyzet fennállását megállapító hatályának időtartama meghosszabbodik a 40/2020. (III.11.) kormányrendelet hatályvesztésének hónapját követő második hónap végéig.

Tata Város Önkormányzat Polgármesterének döntése alapján a kialakult helyzetre (veszélyhelyzetre) tekintettel a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadásokhoz, valamint a gyógyszerkiadások viseléséhez megállapított települési támogatások érvényességi ideje az elrendelt veszélyhelyzet idejére meghosszabbodik egészen a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig.

A támogatás meghosszabbításával kapcsolatosan tehát a jogosultaknak jelenleg nincs teendője, a támogatás folyósítása a megadott szolgáltatókhoz folyamatos ezen időszak alatt is.

https://tata.hu/20225/tajekoztatas_az_egyes_szocialis_es_gyermekvedelmi_ellatasokrol

Megszakítás